Ørkenens stilhed

Af Mads Beyer

Jeg sidder musestille og kigger ud mod horisonten, hvor mørket sænker sig som et blåligt slør for den syriske ørkens klipper. Vi har fået lov til at overnatte på Mar Musa, et kristent, syrisk ortodokst kloster, der ligger på en klippetop langt ude i den syriske ørken.

Efter den daglige gudstjeneste er tiden helliget bøn, meditation og stilhed – og ørkenen er i sandhed stille. De mindste lyde forstærkes i mørket, en fjern motors brummen og en radio der spiller fra et usynligt sted neden for klippen murrer i skumringen.


Som mørket sænker sig bryder halvmånen og de første stjerner frem, og fra ørkenen lyser elektriske lys op i det fjerne. Den tvungne stilhed tvinger os til at opleve ørkenen med alle sanser og lade tankerne finde ro i den første intense rejseuges oplevelser.

Alt for snart tager vi afsted igen. Det virker hurtigt og brutalt i den uvante stilstand klosteret tilbyder. Jeg er ikke selv religiøs, men den ro og den stilhed vi her bliver budt at tage del i, vil jeg gerne tage imod. Selv fjernt fra vores vante hverdag er programmet stramt og spækket med aftaler. Vi har travlt med at opleve, men måske glemmer vi at dyrke stilheden.

Reklamer

~ af nextstop07 på juli 28, 2007.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: