About

Fællesblog for Next Stop Mellemøstens rejsegrupper, der i sommeren 2007 besøger Iran, Israel/Palæstina, Marokko og Syrien/Jordan.

————————-

Om projekt Next Stop Mellemøsten

Siden 11. september 2001 har den internationale dagsorden i stigende grad kredset om civilisationernes kamp.

Særligt modsætningerne mellem de muslimske, arabiske samfund og de vestlige, kristelige værdier har været genstand for et enormt fokus.

Vi søger i vores del af verden ind i en lukket selvforståelse af egne værdier, der baseres på en oplevet modsætning mellem ”os og dem” – den arabiske verden kontra den vestlige.

Lige fra Amager til Amman begynder almindelige mennesker at tro på den dagsorden, der bliver sat af medier og politikere.

Vi graver os ned og frygter det værste, men vores uvidenhed vokser. Uvidenhed er kimen til fremmedangst og stigmatisering. Det vil vi gerne ændre.

Der er et alternativ til afmagt og frygt – vi tror på, at det gør en forskel, at møde mennesker, dér hvor de er.

Som danskere har vi mulighed for at rejse ud og blive konfronteret med vores forestillinger, fordomme og idealer – en mulighed størstedelen af verdens befolkning ikke har. Det er denne mulighed, vi insisterer på at bruge med dette projekt.

Formål
Vi tror på at dialog og viljen til forstå andre mennesker er måden at skabe en bedre verden og et alternativ til den dominerende aggressive, isolationistiske og krigsskabende dagsorden.

Projektet har som mål at skabe et bredt og mangfoldigt netværk, der kan formidle indsigt og forståelse for levevilkår og verdenssyn blandt mennesker i Mellemøsten. På den måde håber vi også på større forståelse for de mindretal, der bor i Danmark. Projektet sigter på at skabe vedvarende og solide kontakter til folk i de mellemøstlige lande, og at skabe oplysning, diskussion og debat både herhjemme og dernede.

Læs mere om initiativet på Mellemfolkeligt Samvirkes hjemmeside.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: